13 Temmuz 2012 Cuma

Bursa'dan selamlar olsun

Gece anca fırsat buluyoruz yazmaya .. Artık gerisini siz düşünün..

Dün en son Soma'da kalmıştık. Hatta başlık fikirlerinden biri olarak da aklımıza "Soma'da Mola" gelmişti. Sonra isim Fransızcaya benzediğini farkettik. Soma'lı girişimcilere duyrulur "Soma da Mola" :)

Neyse, nargilemizi tam bitiremeden koyulduk yola. Hedef Savaştepe. Neden nargilemizi bitiremeden dersek, hava kararmadan Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesine ulaşalım istedik. Savaştepe Anadolu öğretmen lisesi özel okullardan bitanesidir. Neden derseniz; Türkiye Cumhuritenin bence gelmiş geçmiş en başarılı eğitim projesi olan Köy Enstitülerine ev sahipliği yapmış bir yer.. Gerçi maalesef, artık Köy Enstitüsüne dair en ufak birşey göremedik ama olsun hissetmek yetti. Şunu da dipnot olarak geçmeliyim. Ortam muhteşem imkanlar çok güzel.. İnsanın öğrenci olası gelmiyor değil...

( Bu muhteşem projeyi merak ederseniz bu belgeseli izlemenizi tavsiye ederiz*.)

Soma'dan Savaştepe'ye giderken, birçok köy gördük yolda . Bunlardan birinin ismi pek sevimliydi: Sevişler :) herkes mutlu olsa gerek :)





 Bu ağaçla fotoğraf çektirmemin sebebi, bundan yıllar önce bu ağacı bir köy enstitülü öğretmenin, bunu dikmiş olma ihtimali...

Savaştepe'den sonra Susurluk'ta bir durduk. Tabii ki burada ayran  içtik ve yanında da gözleme... Başarılı bulduk gözlemeler: 8/10 - ayran : 9/10



Gece Bursa'ya vardık ve iller skalamıza bir tane daha şehir ekledik. Yorulduk uyuduk..

Ertesi gün yani bugün, güzel bir kahvaltı yapalım Bursa'nın pek de bilinmeyen güzel yerlerini bulalım dedik. Bu arada bizi karşılayan ve sıcak bir şekilde ağırlayan Ahmet Semih kardeşimize de teşekkür ederiz..

Sabah kahvaltı için Nihan Toptan hocamızla buluştuk. Nihan Hoca, Akın'ın üniversitedeyken staj yaparken beraber çalıştığı öğretmen  ve Dinçer'in de Akın vasıtasıyla tanıştığı özel bir meslektaş. Pek sevimli , çok keyifli ve çok dolu bir kişi..

Kahvaltımız dolayısıyla , kahvaltının güzelliği kadar muhabbetin güzelliği ile de oldukça keyifli geçti..

Yerin adı: Cumalıkızık.. Bursa'nın bir ucunda. Çok güzel bir kahvaltı yeri.. Kimileri bilir Kınalı Kar diye bir dizi vardı.Onun çekildiği köy. Biz de o dizide yer alan evde kahvaltı yaptık . Köydeki evler çok otantik, sokaklar arnavut kaldırımlı ve en ilginç kısmı ise dar sokaklardaki yollardan şırıl şırıl dere akması, yolun ortasından hem de..

Kahvaltı menüsü çok geniş, kocaman bir siniye bile sığmayacak kadar çok çeşit.. ( sini: büyük tepsi) ( Kahvaltı: 9/10)

Burada doğal ürünler de bulabilirsiniz.

 Nihan Hoca ile birlikte...





Ahududu Suyu.. 




 Sokağın ortasından geçen dere...




Frenk Üzümü ve Böğürtlen

Bu keyfi de lezzeti de çok olan kahvaltıdan sonra ise güzel bir mekan olan Leman Kültür ve Sanat evine gittik. Kimilerimiz bilir, karikatür dergisi olan Leman'dan görseller de var tüm mekanın içinde.. Çok başarılı bir mekan kesinlikle..



Burada da bir süre geçirdikten sonra Akın'ın üniversite zamanında tanıştırdığı iki Arkadaşının düğününe gittik. Çok özel bir düğündü. Birbirine yakışan bu çiftin bugünlere kadar gelişinin ilk adımlarında yer alan Akın'ın heyecanı da mutluluğu da ve gururu da gözlerinden okunuyordu.



Düğünün sonunda doğru göğe gönderdiğimiz "Dilek Balon"larımız da düğüne muhteşem bir keyif kattı. Dileklerimizi düğünün yapıldığı yer olan Bursanın Orhangazi ilçesinin gökyüzüne gönderdik.


Düğünün sonrasında gençler olarak ikinci bir mekanda buluştuk. Buradan eğlence zirvelere çıktı. Bu mekan da İznik Gölünün yanındaydı.  Buradan da Semih ve Hilal'e mutluluklar diliyoruz.

Bu arada düğün arasında, beraber bir büfede yediğimiz Saçta Tavuk Kavurma çok başarılıydı.. (8/10)


Bir gün daha bitti.. Bakalım yarın neler olacak...

A&D

Saygılar sevgiler.. Kendinize bir dilek balonu alın ve dileğinizi gökyüzüne gönderin. Biz şimdiden size şans diliyoruz....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder